top of page

Lingerie agent met meer dan dertig jaar ervaring in corsetterie, bad- en strandmode

Caroline Schoonen - C.S.

Over lingerie agent Caroline Schoonen

Opgegroeid in een lingeriewinkel, die haar moeder meer dan 50 jaar lang leidde, begon Caroline al in 1987 als vertegenwoordiger in België en Nederland voor La Perla en Simone Pérèle. In 1989 werd ze de exclusieve lingerie agent voor het luxueuze Spaanse merk Andrés Sardá (lingerie, corsetterie en badmode). 

De zaken gingen zo goed dat ze in 1995 haar eigen bedrijf oprichtte: C.S. BVBA. In die periode was ze ook de vertegenwoordiger voor Marithé + François Girbaud, Ralph Lauren Beachwear, Carine Gilson en Christian Dior Beachwear. Helaas stopten al die merken de samenwerking met agenten of begonnen ze met nieuwe licenties. 

In 2008 stopte Caroline met werken voor Andrés Sardá na de overname door Van De Velde. In 19 jaar tijd had ze Andrés Sardá van onbekende speler uitgebouwd tot een wereldwijde exportkampioen. 

Kort daarna werd ze gecontacteerd door het luxueuze Italiaanse lingeriemerk Paladini en later ook door Ermanno Scervino lingerie en strandmode. Die kenden haar reputatie als betrouwbare sales agent in het topsegment van de lingeriemarkt. Beide merken waren toen onbekend in België en Nederland, dus moest ze weer van nul af aan beginnen. Maar al snel met succes. 

In 2010 besloot ze voor het eerst met een wat commerciëler merk in zee te gaan dat ook onbekend was in de Benelux: Hanky Panky, kleurrijk ondergoed, made in New York. Dit merk opende heel veel deuren, dus kon ze haar klantenbestand enorm uitbreiden, niet alleen in lingeriewinkels maar ook in multi-brand ready-to-wear shops en concept stores (boven- en middensegment). In 2012 werd het bedrijf zo groot dat Carolines man in dienst trad om alle administratie op zich te nemen, zodat zij zich volledig kon focussen op sales. 

 In 2014 namen de exclusieve Italiaanse badmodemerken Pin-Up Stars en Anjuna contact op met Caroline. Zij waren dringend op zoek naar een vertegenwoordiger in de regio. Deze collecties zijn moeilijk voor de Benelux, maar ze slaagde erin en blijft groeien. 

Tegenwoordig heeft Caroline Schoonen vijf merken in haar portfolio: Hanky Panky, Paladini, Pin-Up Stars, Luli Fama, Wolford en Anjuna. Allemaal zijn het merken uit het topsegment en geen van alle is een concurrent voor de andere. De reden dat ze voor deze merken koos, is dat ze allemaal hun mode in eigen land ontwerpen en produceren, wat voor haar zeer belangrijk is. 

Met meer dan 30 jaar expertise in de lingerie-business heeft Caroline een excellente reputatie opgebouwd bij haar werkgevers, collega’s en klanten natuurlijk. Ze deelt graag haar knowhow van ontwerp, afwerking, modellen, kleuren en maten.

ALS U MEER INFORMATIE WILT OVER CAROLINE SCHOONEN, NEEM DAN ZEKER
CONTACT MET HAAR OP!

bottom of page